onsdag den 2. september 2009

Slet Facebook profil - Sådan sletter du din Facebook profil

Slet din Facebook profil for bestandigt

Først et par gode grunde til at slette din Facebook profil

Facebook er underlagt californisk lovgivning og ifølge forbrugerstyrelsen er Facebook i strid med dansk lovgivning i forhold til den kommercielle varetagelse af personfølsomme oplysninger. Ved at ligge informationer, billeder med mere på Facebook, giver du firmaet en uopsigelig, evig og ikke eksklusiv global licens til at benytte, kopiere, opføre offentligt, vise offentligt, oversætte, uddrage og omformatere og distribuere dette brugerindhold til et hvilket som helst formål!

Alt dette står i Facebooks brugervilkår og har du en Facebook profil har du accepteret disse betingelser og dine billeder, informationer med mere kan ende på reklameplakater i udlandet eller herhjemme uden du kan stille noget som helst op eller få nogen form for kompensation.

Stadig ikke overbevist om hvorfor du skal slette din Facebook profil?

Så læs videre.

Facebook forpligter sig ikke til på noget tidspunkt, at slette nogen typer af dine private data. Derimod forbeholder Facebook, i brugervilkårene, sig enhver ret til at gemme dine informationer og billeder selv om du deaktiverer din Facebook profil. Facebook har således juridisk hjemmel til at anvende bl.a. dine fotos i reklamer selv om du ikke længere er registreret bruger.

Desuden har Mark Zuckerberg skaberen af Facebook udtalt at virksomheden deler og supplerer dine private(fuldt ud offentlige) oplysninger med informationer fra andre store internationale websites som for eksempel Blockbuster og at de på denne måde kan segmentere dig som menneske langt mere præcist og målrette reklame ud fra dine interesser som er indsamlet fra hele Internettet, disse informationer kan igen blive videresolgt til andre virksomheder og du har ingen mulighed for at bremse disse informationer eller få indsigt i hvad de bliver brugt til.

Som Facebook bruger indgår du som en del af den globale videns økonomi. Statiske oplysninger baseret på dine personlige indtastninger og adfærd i cyberspace vil ofte blive solgt og udvekslet mellem kommercielle interesseorganisationer.

Danmark har 1,8 millioner brugere på Facebook, hvilket svarer til 33 % af befolkningen og er dermed det sted i verden med flest aktive Facebook brugere.

Var det så ikke på tide at få slettet den Facebook profil?


Sådan sletter du din Facebook profil

Førhen var det kun muligt at deaktivere sin profil, men på grund af juridiske stridigheder har Facebook valgt at implementere et slet link, dette er dog ikke lige sådan at finde, men du finder linket til at slette din Facebook profil lidt længere nede i teksten.

Dette skal du gøre inden du sletter din Facebook profil

Først skal du nemlig slette al den information du har tastet, inden du sletter din Facebook profil. Når du har renset din Facebook profil for al tekst om dig selv, sletter du alle de billeder du har liggende i dine mapper en for en.

Eftersom Facebook forbeholder sig enhver ret til at bibeholde alle dine oplysninger, betyder det at du sletter din Facebook profil ikke at Facebook ikke længere har dine informationer, de er formegentligt stadig lagret i Facebooks enorme personoplysnings kartotek, sletter du din Facebook profil uden at have fjernet alle disse informationer, billeder med mere, ligger Facebook altså stadig inde med din profil, blot ikke online til skue for andre, men på deres eget datalager, hvor de stadig har fulde rettigheder til at videre distributere dine oplysninger billeder med mere.


Slet Facebook profil linkhttps://ssl.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

Du bliver nu mødt af følgende skærm billede.


Tryk send og du bliver nu mødt af endnu et popup billede der fortæller dig at din Facebook profil bliver slettet inden for 14 dage, hvis du ikke logger ind på din konto og annulerer sletningen. De 14 dage bliver formegentligt brugt af Facebook til at gemme de oplysninger der havde været på din Facebook profil, hvis du ikke havde slettet disse først.

Klik i orden og lad være med at logge ind på Facebook igen og din Facebook profil vil være slettet efter 14 dage.

7 kommentarer:

 1. Jebus! Troede jeg succesfuldt havde slettet min profil for en måned siden. Men der er ikke sket noget, og fra denne artikel lader det jo også til at man skal have slettet det hele inden man så kan slette profilen...

  FB er dælme sværere at komme ud af end Scientology!

  SvarSlet
 2. Jeg har dog aldrig facebook, men efter det her er jeg nok glad ikke oprettet en facebook profil, ærligt nu hvor venner og familie sidder derinde:-(

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Når jeg forsøger, skriver den hele tiden der er sket en fejl og jeg kan stadig ikke slette den.. Kan nogle hjælpe. ?

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet